Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Το Ροζ Ημερολόγιο της Avon…

beautynews  pink calendar Tamta Το Ροζ Ημερολόγιο της Avon...

Κάθε χρόνο, όταν έρχεται η στιγμή να γράψω για τοΗμερολόγιο της Avon ή την βοήθεια που προσφέρει η εταιρία στην Εκστρατεία κατά του Καρκίνου του Μαστού, δεν παθαίνω ποτέ writer’s block.


Γιατί κάποιες φορές είναι λογικό όταν έχεις γράψει επανειλημμένως για το ίδιο θέμα, να το πάθεις και αυτό. Όμως οι εμπειρίες μου, οι αναμνήσεις μου, οι ιστορίες που θυμάμαι από την συγκεκριμένη εταιρεία, είναι τόσες πολλές, που πάντα δεν ξέρω από πού να πρωτοξεκινήσω.


Έτσι λοιπόν, αυτή τη φορά, αποφάσισα να αφήσω κάποιες από εσάς να μιλήσετε και να μας πείτε, τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε το όνομα Avon:

Stella:
“Το πρωτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό, όταν ακούω Avon, είναι…. πολλά! Ένας κατάλογος, διαφορετικός κάθε φορά που πέφτει στα χέρια μου γεμάτος ευκαιρίες που εγώ πρέπει να προλάβω να αγοράσω για τη συγκεκριμένη καμπάνια και οικονομικά, αξιοπρεπέστατα ωστόσο καλλυντικά, καλύτερα από πολλά ευρείας της ίδιας κατηγορίας τιμής, τα οποία σε γενικές γραμμές είναι “εύκολα”,  ταιριάζουν δηλαδή σε μια ευρεία γκάμα γυναικών.    Σε δεύτερη φάση μου έρχεται στο μυαλό η παράδοση και η ιστορία της Avon, όπως την βλέπουμε και σε κάποιες αμερικάνικες ταινίες, δεκαετία του ’50 και οι νοικοκυρές της εποχής βρίσκουν επαγγελματική ενασχόληση και οικονομική διέξοδο με τα καλλυντικά της.”


Andriana
«Ευρεία γκάμα καλλυντικών, αρκετά ποιοτικών, που πωλούνται από χέρι σε χέρι, βοηθώντας τις “νοικοκυρές” να βγάλουν ένα χαρτζιλίκι.  Κάνουν πολλές εκπτώσεις και προσφορές ανά καμπάνια, ώστε μπορείς να “στοκάρεις” σε αγαπημένα σου προϊόντα σε σούπερ τιμές ή να κάνεις ένα δωράκι, χωρίς δεύτερη σκέψη, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.. Τέλος ο Wayne Goss αλλά και οι Pixiwoo, αγαπημένοι youtube beauty gurus (make-up artists, βασικά) έχουν εκθειάσει κατά καιρούς διάφορα προϊόντα της. Ο πρώτος το Ideal Flawless Foundation, αν θυμάμαι καλά το όνομα του, που το θεώρησε ακόμα καλύτερο από άλλα πολύ  ακριβότερα, ενώ οι Pixiwoo,  χρησιμοποιούν  πολλά από τα προϊόντα μακιγιάζ της μάρκας….»

MariaA
«Λοιπόν όταν ακούω AVON σκέφτομαι: αξιοπιστία, ποικιλία και φυσικά αρώματα!! Ιδίως Christian Lacroix Absynthe!»

Iwanna Maneta
«Λοιπόν θα φανεί ίσως περίεργο, αλλά το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μου ακούγοντας τη λέξη Avon είναι Dianne Wiest στη ταινία Edward Scissorhands που ήταν αντιπρόσωπος Αvon και γυρνούσε από σπίτι σε σπίτι για να κάνει επίδειξη…»

Nansy
Η Avon είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρονιά στο χώρο των καλλυντικών, να φανταστείς την θυμάμαι από πολύ μικρή γιατί ψώνίζαν η μαμά μου κ η γιαγιά μου. Επίσης σου δίνει την δυνατότητα να γίνεις αντιπρόσωπος και να πουλάς τα προϊόντα της μέσου ενός καταλόγου. Έχει πολύ καλά προϊόντα και κάνει συχνά προσφορές που αξίζει να τα πάρεις. Εγώ χρησιμοποιώ πολλά προϊόντα από την Avon και κάποια μάλιστα φανατικά. Έχει επίσης και κάποια πολύ ωραία αρώματα που η μυρωδιά τους μένει  για πολλές ώρες. Η Avon λαμβάνει μέρος και στην εκστρατεία ενάντια του καρκίνου του μαστού και αυτό κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλή κίνηση, γιατί έχει βοηθήσει πολύ κόσμο.»

Νεκταρία
«Χωρίς δεύτερη σκέψη, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό στο άκουσμα της λέξης ”Avon” είναι….το ροζ! Κι αυτό γιατί έχω συνδέσει στενά την εταιρεία με την εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού, με σύμβολο τη ροζ κορδέλα- ένα θέμα που με ενδιαφέρει και με αγγίζει, γι’ αυτό και εκτιμώ κάθε προσπάθεια ενημέρωσης και πρόληψης σε αυτόν τον τομέα.»

Vicky
Όταν ακούω τη λέξη Avon, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι…. “καλλυντικά value for money…” Υπήρξα για πολλά χρόνια πελάτισσα της Avon (κυρίως ότι αφορά σε μακιγιάζ και αξεσουάρ…από αρώματα δεν έχω άποψη, γιατί έχω μία αδυναμία στα επώνυμα) τότε που οικονομικά ήμασταν όλοι σε καλύτερη φάση και πραγματικά η Avon προσέφερε ποιοτικά προϊόντα σε δελεαστικές τιμές.. Το μοναδικό μειονέκτημα της ήταν και είναι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την παραγγελία των προϊόντων μέχρι την απόκτησή τους.»



Tελευταία, άφησα τη μητέρα μου, γιατί από όλες μας εδώ μέσα (εκτός ίσως από το bb girl, movrodo) έχω την εντύπωση ότι πρέπει να είναι η μεγαλύτερη, άρα έχει ακόμα περισσότερη εμπειρία από αυτή την εταιρεία κολοσσό.


Varsa
«Avon… θυμάμαι πριν από 38 χρόνια στο Λονδίνο την Mrs Janet, φίλη της μητέρας μου και αντιπρόσωπο της Avon να μας χτυπά την πόρτα, να καθόμαστε όλες στο σαλόνι με ένα τσάι και να μας ανοίγει την τσάντα της, με όλα αυτά τα υπέροχα, μυρωδάτα, χρωματιστά προϊόντα. Λάτρευα, τις μοναδικές κρέμες σώματος, καλύτερες από κάθε άλλης μάρκας εκείνη την εποχή, τα ευωδιαστά ταλκ- ναι τότε όλες οι γυναίκες, είχαν και από ένα ταλκ στην τουαλέτα τους και αρωμάτιζαν το σώμα τους με φουντωτά πον- πον… Αυτό που δεν ξεχνάω όμως, ήταν οι συσκευασίες τους… χωρίς υπερβολή, μικρά, αριστουργήματα. Έχουν περάσει τόσα χρόνια κι όμως από τότε φυλάω κάποια από εκείνα τα εξαιρετικά βαζάκια και για του λόγου το αληθές η κόρη μου, μου ζήτησε να φωτογραφήσω και ένα, για να σας το δείξει εδώ…»

Το vintage Avon βάζο της μαμάς μου, η οποία το φυλάει από το 1974…

beautynews  Avon Vintage Το Ροζ Ημερολόγιο της Avon...



Και συνεχίζω…
Από τη στιγμή της ίδρυσής της πριν 126 χρόνια, η Avon έχει ταυτίσει το όνομά της με τη γυναικεία ομορφιά, την ενδυνάμωση των γυναικών, την κοινωνική ευαισθησία.  Από το 1955, το Avon Foundation, το παγκόσμιο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Avon, οραματίζεται και υλοποιεί ένα πιο όμορφο αύριο, για όλες τις γυναίκες, εξασφαλίζοντας το δικαίωμά τους σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Σήμερα η αποστολή του Ιδρύματος υλοποιείται στο πλαίσιο της πολυετούς και πολύπλευρης εκστρατείας ενάντια στον καρκίνο του μαστού, που ξεκίνησε το 1992 και πλέον έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 50 χώρες. Μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει το ποσό των 750 εκατομμυρίων δολαρίων που διατίθεται στην έρευνα, την ενημέρωση, την πρόληψη και τη θεραπευτική και ψυχολογική υποστήριξη των γυναικών που νοσούν από καρκίνο του μαστού σε όλο τον κόσμο.

Tο έργο της Avon Ελλάδας για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού στη χώρα μας είναιπολύ αξιόλογο. Από το 2002, βρίσκεται στο πλευρό της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας,υποστηρίζοντας συστηματικά το έργο της στους τομείς της ενημέρωσης, της έρευνας και της έγκαιρης διάγνωσης. Αποκορύφωμα της συνεργασίας αυτής είναι η δωρεά από την Avon στην ΕΑΕ μιας υπερσύγχρονης κινητής μονάδας μαστογράφου με στόχο την προσφορά δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου και ενημέρωσης στις Ελληνίδες που ζουν ακόμη και στην πιοαπομακρυσμένη γωνιά της πατρίδας μας.

Ναι, λοιπόν, το Ροζ Ημερολόγιο της Avon κλείνει τέσσερα χρόνια ζωής (σχεδόν συμβαδίζει με το bb, στην ηλικία…) και συνεχίζει τη δυναμική στήριξη της Εκστρατείας ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού. Και θα βρίσκεται για άλλη μια κοντά μας, αυτόν τον Νοέμβριο, η Τάμτα βοήθησε και πάλι στην προώθηση του και εσείς το μόνο που πρέπει να κάνετε για να βοηθήσετε με τη σειρά σας είναι να το αγοράσετε από κάποια αντιπρόσωπο στην τιμή των 10Ε  (ε, μια νέα ατζέντα για το 2013 μας χρειάζεται, ας δώσουμε λοιπόν, τα χρήματα που θα δίναμε έτσι κι αλλιώς, για καλό σκοπό…)

Και μάλιστα για να γίνει ακόμα πιο εύκολο, αν δεν γνωρίζετε κάποια αντιπρόσωπο, μπορείτε να μπείτε στην επίσημη σελίδα Avon Cosmetics Greece Official Page όπου μπορείτε να βρείτε μια λίστα αντιπροσώπων πιο κοντά στην περιοχή ή στην πόλη που μένετε.

Και επειδή ότι και να σας πω εγώ, το γεγονός παραμένει, ότι κάποιες φορές τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους, σημειώστε ότι από τον Απρίλιο του 2010 μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 12.300 ψηφιακές μαστογραφίες σε όλη την Ελλάδα. Πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για αυτό θα βρείτε και στην σελίδα http://www.kinitosmastografos.net/

Χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο;

beautynews  pink calendar2 Το Ροζ Ημερολόγιο της Avon...
Η μάλλον κάτι λίγο…Επειδή το θέμα μας είναι η Avon, αλλά και εγώ δεν μπορώ να κρατηθώ, πάρτε μια μικρή γεύση από την Χριστουγεννιάτικη συλλογή μακιγιάζ…
beautynews  x mas avon Το Ροζ Ημερολόγιο της Avon...
Πηγή: http://beautyblog.gr/2012/11/05/to-roz-imerologio-tis-avon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου